Miksi kutsun sinua Ihana yinjoogaan metsän syleilyyn?

29.06.2022

Monen arki on hyvin stressaavaa ja moni yrittää tasapainotella arjen vaatimusten ristipaineessa. Arki saattaa mennä suoriutumisessa ja ylivireystilassa. Ei ole aikaa kuunnella itseä ja nukkumaan mennessä mieli alkaa tarjoamaan kaikkia niitä huolia pyöriteltäväksi, joita ei ole päivän aikana ehtinyt vielä murehtia. Päivässä ei ole tilaa pysähtymiselle ja palautumiselle. Mieli on jatkuvassa hälytysvalmiudessa. Keho saattaa yrittää vihjailla hidastamisen tarpeesta erilaisina lihasjumeina ja kolotuksina.

Yinjoogassa saa antaa itselleen luvan kuunnella kehon kuiskauksia ja opetella antautumaan ja luottamaan omaan kehoonsa ja tähän hetkeen.  Yinjoogassa ei tavoitella näyttäviä spagaatteja tai muutakaan ulospäin kiinnostavaa, vaan tuemme kehon avautumista lempeällä tavalla, jolla pyrimme palauttamaan kehon luontaista notkeutta siinä määrin kun omat rakenteesi sen sallivat. Sinun kehosi on juuri sopiva ja täydellinen sinulle Ihana. Emme pakota tai painosta kehoa mihinkään, vaan kehon avautuminen tapahtuu ja elämänenergia alkaa virtaamaan, kun olemme pitkään juuri omaa kehoa palvelevassa asennossa. Yinjoogassa kehon pysähtyminen, pehmeä ja kehoa lempeästi avaava ja palveleva asento antaa myös mielelle luvan rauhoittumiseen.

Rauhallisen harjoituksen aikana vahvistuu sisäinen hiljaisuus, olemisen tila. Alkuun mieli vilisee ja tarjoilee kaikenlaisia ajatuksia pohdittavaksi. Pikkuhiljaa mieli hiljenee ja alkaa palautuminen. Tämä voi olla ensimmäisillä harjoituskerroilla kovin haastavaa, koska varsinkin stressaantunut ja ylikierroksilla käyvä mieli alkaa usein varsin villisti laukkaamaan siinä vaiheessa, kun keho pysähtyy. Harjoituksen edetessä ja harjoituskertojen lisääntyessä mieli alkaa hiljalleen rauhoittumaan ja hiljaiset hetket ajatusten välissä pitenemään. Huomio suuntautuukin kehon tunnelmiin ja mieli laskeutuu kehoon. Olemisen tilassa syntyykin tilaa taas uudelle, jolle tulee mahdollisuus nousta esiin vasta automaattisten ajatuskehiemme hiljennyttyä. Mieli ja keho toimivat yhdessä, toinen toisiinsa vaikuttaen.

Yinjooga tarjoaa meille mahdollisuuden löytää yhteys itseemme ja luonnossa, metsän syleilyssä tehtävä harjoitus avaa mahdollisuuden löytää yhteyden luontoon ja kokea itsensä osana luontoa. Palata kotiin. 

Joogamatolla tehty harjoitus alkaa vahvistaa levollisuuttasi ja hyvinvointiasi myös maton ulkopuolella. Tavataan Ihana joogamatolla metsän syleilyssä.

Levollisuutta sinulle rakkaudella lähetellen, Satu