Kuunnellaan kehoa

16.04.2022

Tänään pohdiskelen sitä, miten kehon kuuntelu tukee hyvinvointia ja vie kohti tyyneyttä ja tyytyväisyyttä. Joogaharjoitus on auttanut minua opettelemaan kuuntelemaan kehoani ja millaisia tarpeita se minulle milloinkin ilmoittaa. Joogaharjoituksessa minulle onkin kyse enemmän siitä, miltä asento tuntuu sisälläpäin kuin miltä se näyttää ulospäin. 

Mieli on herkemmin egon ohjauksessa ja mielen ilmoittamat tarpeet saattavat palvella egon motivoimia tavoitteita. Mieli kuuntelee siis herkemmin uskomuksiamme kuin kehoamme. Ajattelen, että kehon tuntemukset kertovat siitä, mikä oikeasti palvelee tässä hetkessä. Palvelee aidosti hyvinvointiamme. Lisää tyyneyttä ja tyytyväisyyttä, jota saamme heijastaa myös ympärillemme. Joskus keho kaipaa hoivaa, huolenpitoa ja lepoa. Joskus se kaipaa leikkiä, hengästymistä ja hikeä. Oletko muuten kuullut sanottavan, että emme lopeta leikkimistä, koska vanhenemme vaan vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen. 

Tarvitsemme levon ja liikkeen tasapainoa. Pysähtyminen, tietoinen hengittäminen auttaa katsomaan sisäänpäin, mitäs sinne kehoon nyt kuuluukaan. Voit kevyesti liikutella kehoasi ja uteliaisuudella seurata mitä tapahtuu? Alkaako liike kutsumaan puoleensa, vai hidastaminen?

Rakas lukijani, haluan tässä hetkessä kutsua sinua kuuntelemaan kehoasi, mitä tarvitset juuri nyt? Mikä palvelee sinua tässä hetkessä? Mikä toisi elämääsi hyvinvointia ja tyytyväisyyttä, saa sinut voimaan hyvin? 

Mitä tunnetta voisit tarvita tässä hetkessä avuksesi? Olisiko se vaikka rakkaus, rohkeus, luottamus tai kiitollisuus? Haluan hengittää tässä hetkessä kanssasi sinulle juuri tätä tarvitsemaasi tunnetta, joka palvelee hyvinvointiasi. Hengitän kanssasi.

Läsnäolon valoa toivottaen, Satu