Alkaa olla vuosi siitä, kun Mielen luonto sai alkunsa. Perustin siis opiskeluihini liittyen vuodeksi NY-yrityksen, joka sai nimekseen Mielen luonto.

Luonnon huikeista hyvinvointivaikutuksista puhutaan nyt paljon. Moni on jo tietoinen, että luonnossa oleskelu alentaa verenpainetta, lievittää stressiä ja kohentaa mielialaa. Tiesitkö muuten, että jo luontokuvien katselu edesauttaa hyvinvointia. Vaihda tietokoneen taustakuva luontoaiheiseksi, niin voit sillä jo tehdä itsellesi hyvinvointiteon.

Millaisissa tunnelmissa sinun vuotesi on alkanut? Oletko kulkemassa innolla kohti uusia seikkailuja vai tuntuuko, että sohva houkuttelevasti kutsuvan sinua nimeltä. Itse olen kuulunut nyt alkuvuoden enemmän jälkimmäiseen joukkoon.

Moni tunnistaa kiireen ja stressin tunteiden liittyvän vahvasti joulunaikaan. Moni toki nauttiikin jouluun liittyvistä järjestelyistä, monelle se saattaa olla pakkopullaa erilaisine odotuksineen siitä, mitä kaikkea pitää olla ja miten asioiden pitää sujua.

Luonto hoivaa

16.12.2022

Pelkästään luonnossa oleilu laskee verenpainetta, lievittää stressiä ja kohentaa mielialaa. Luonnon hyvinvointivaikutuksia voimme "nostaa uudelle tasolle" luontoyhteysharjoitteiden avulla. Luontolähtöisistä interventioista koetaan apua hankalien tunteiden ja haastavien elämäntilanteiden käsittelyyn sekä helpotusta ahdistukseen ja masennukseen.

Palauttavaa syksyä. Ensi viikolla aloitamme syyskurssin - yinjooga palautumisen tukena. Tunnetyöskentely on lempilapseni ja nyt pääsemme oivallisesti tutustumaan ja ystävystymään tunteidemme kanssa yinjoogaharjoituksen avulla. Tunteet syntyvät ja tuntuvat kehossamme, eli harjoitus joka ohjaa mieltämme havainnoimaan kehon tuntemuksia, on mitä...

Monen arki on hyvin stressaavaa ja moni yrittää tasapainotella arjen vaatimusten ristipaineessa. Arki saattaa mennä suoriutumisessa ja ylivireystilassa. Ei ole aikaa kuunnella itseä ja nukkumaan mennessä mieli alkaa tarjoamaan kaikkia niitä huolia pyöriteltäväksi, joita ei ole päivän aikana ehtinyt vielä murehtia. Päivässä ei ole tilaa...

Suorittaminen on yksi herkullisista ristiriitaisuuksista meidän ihmisten elämässä. Suorittamiseen saattaa liittyä tunteita, joita haluamme paeta suorittamisella tai suorittamiseen saattaa liittyä uskomuksia, että meidän on ansaittava paikkamme suorittamalla. Kuitenkin pohjalla, kuten kaikessa toiminnassamme, on yleensä tavoite voida hyvin, olla...

Tänään pohdiskelen sitä, miten kehon kuuntelu tukee hyvinvointia ja vie kohti tyyneyttä ja tyytyväisyyttä. Joogaharjoitus on auttanut minua opettelemaan kuuntelemaan kehoani ja millaisia tarpeita se minulle milloinkin ilmoittaa. Joogaharjoituksessa minulle onkin kyse enemmän siitä, miltä asento tuntuu sisälläpäin kuin miltä se näyttää ulospäin.

Mielen luonto

31.03.2022

Mielen luonto tarkoittaa minulle luontoon palaamista. Palaamista olemisen tilaan. Läsnäolevaan hetkeen. Siihen ainoaan hetkeen, joka on todellinen. Mielemme tuottaa meille usein kaikenlaista "rinnakkaistodellisuutta" nykyhetkeen. Tämä "rinnakkaistodellisuus" aiheuttaa meille usein halua päästä johonkin, halua muuttaa nykyhetkeä. "Kun vielä jotain...